НАП и Митници ще проверяват наличностите в Лукойл

НАП и Агенция "Митници" започват физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Това става по разпореждане на служебния премиер Димитър Главчев.

Причината за проверката е голямата разлика в приходите от ДДС и мита от рафинерията, които в рамките само на няколко месеца варират с десетки милиони левове.

"Ако през февруари приходите от ДДС и мита от "Лукойл" са били 90 млн., март месец са били 40 млн., април месец са 228 млн. На съвещанието вчера решихме да възложим на Агенция "Митници" и НАП да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Казаха, че към момента нямат спомен такова нещо да е извършвано", обясни Главчев.

„В най-близките дни ще се състои тази инвентаризация и ще бъдете уведомени за резултатите“, каза още служебният премиер.

По темата за детската болница Главчев заяви, че са се запознали неотложните текущи нужди, които има детската педиатрия.

Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес, предизвика и това да пратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение, посочи Главчев

„Имаше неясноти, беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС. Но не, административната процедура по издаване на разрешително на лечебно заведение дадохме на ДАНС и прокуратурата. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства“, каза Главчев.

Служебният премиер добави, че има и доклад от Министерство на здравеопазването (МЗ), в който са достатъчно коректно са изложени фактите. Той отбеляза, че докладът е публичен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови