Сезонни работници с немски език, ще работят и през зимата

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сезонни работници, заенти в туристическия бранш по Южното Черноморие ще могат да работят и през зимата. Условието е обаче да знаят немски език.

Американската фирма „Съдърланд“ с офис в София иска 100 служители за свой клиент за периода 10 октомври – 15 януари. Ръководството й е в преговори с Бургаската регионална туристическа камара.

 

„Бихме желали да си сътрудничим с туристическите агенции и да създадем работни места за техните служители извън сезона в Бургас, което вярваме ще е изгоден модел на сътрудничество, както за туристическите агенции, така и за нашата компaния. Първоначалното ни изискване е за 100 немскоговорeщи служители“, пишат до браншовата камара от американската фирма.

По този начин ще могат да се задържат добрите кадри в туризма, категоричен е председателят на камарата Иван Иванов. 

„Черноморските общини изградиха общински предприятия по туризъм.  По примера на Испания техните функции да се разширят с изграждане към тях на учебно-производствени звена за производство на сувенири, шивачество, бояджийство, ВиК и други специалности със цел задържане на добрите кадри в сектора. Испания това го взе от нас, след като проучи нашия опит през 1975 г. и го прилага на практика и сега“, коментира Иванов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови