Бургазлийка с награда за отношението си към храната

Евелина Чакърова се състезава със 101 българи и още 1 950 от Европейски съюз

Фотоконкурсът „Визия за храната“ на 20 неправителствени организации от ЕС приключи. В него се включиха 102 българи, което направи българския принос във фотоконкурса най-голям сред всички останали страни от ЕС.

Голямата награда измежду всички участници от целия Европейски съюз получи Catarina Marinho от Португалия. Нейната фотография „Мен ме е грижа“ бе определена от международното жури като най-добра и Катарина ще пътува до Милано за участие във Форума „За справедлива търговия” по време на световното изложение Експо Милано.

Тримата българи с най-много получени точки от онлайн гласуването са:

- Мирослав Николов от София с 13310 гласа с фотографията „Кръговратът на живота“

- Евелина Чакърова от Бургас с 12 567 гласа с фотографията „Мистър Веги“

- Габриела Стайкова от Пазарджик с 8615 гласа за „Страх или справедливост“

Наградата на Евелина Чакърова е уикенд за двама в български биохотел,където победителката ще се радва на домашно сготвена храна от собствено биостопанство, конна езда, риболов в подножието на величествения Пирин.

На специално създадения сайт www.supplychainge.org  участниците можеха да качат своите снимки, които отразяват отношението им към производството и предлагането на храни като лична и обществено значима кауза. В конкурса участваха любители и професионални фотографи от България и цяла Европа, без ограничение във възрастта.

Най-добрите 20 снимки, избрани от българско жури ще бъдат включени в пътуваща фотоизложба, както и в каталог, издаден на български.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови