Зарганът вече е след Царево

Треска за зарган е обхванала всички рибари на юг от Бургас. 

Продължение на две седмици те ловят на поразия деликатесната рибка с тънко и дълго тяло.

Този уикенд обаче зарган са хванали тези, които са замятали въдиците след Царево. Отива ли си зарганът, питат се те, или ще има още добър улов.

В началото на август зарганите тръгват първо по Северното Черноморие и постепенно слизат надолу, разказват вещи рибари. От средата на септември се ловят много добре на юг от Созопол. Първите “заргански” места са скалите на Дюни. Следват тези на Приморско, Царево, Варвара и Синеморец. На пролет рибите вървят в обратен ред.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Ето и една рецепта:

ЗАРГАН ВЪВ ФОЛИО

Продукти:

0.350 – 0.400 гр. Зарган

1 голям домат

3-4 кисели краставички

2-3 скилидки чесън

1 глава кромид лук

1 лимон

зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Намасляваме фолиото с малко зехтин и нареждаме няколко кръгчета кромид лук, малко нарязани кисели краставички и 2-3 шайби домат. След това нареждаме почистените и измити зарганчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме чесъна.

Върху рибата нареждаме останалата част от домата и краставичките, изцеждаме сока от половината лимон върху рибата, а другата половина нарязваме на шайби и ги нареждаме най – отгоре. Може да сложим още малко зехтин. След това увиваме всичко във фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови