Френска вечер в гранд хотел Приморец

Изискана кухня и оригинално божоле за ценители

На 20 ноември, петък от 20.00 часа в ресторант „Салини“, Гранд хотел СПА Приморец  ще изненада своите гости със изискана Вечер на френската кухня и вино. Оригинално френско божоле е част от менюто и ще зарадва винолюбителите със своите вкусови качества, като ги направи съпричастни с големия празник във Франция, посветен на младото вино. Бутилките с божоле вече пътуват за България, споделиха от ресторант „Салини“ и ще са на масите на гостите за френската вечеря в Бургас,така както изисква традициата на божолето - на 20 ноември цяла Франция празнува Божоле нуво. Френски шансони и съвременна музика ще звучат на живо, за да пренесат изцяло духа на Франция в Бургас.

Гвоздеят на вечерта ще бъде менюто, което е приготвено с истинска виртуозност от шеф-готвача на ресторанта Ивелин Кръстев. Маестрото ще използва оригинални френски рецепти, за да зарадва ценителите на френската кухня. Изисканото меню започва със салата Сен Пиер, която включва свежи салатки, чери домати, синьо сирене и кедрови ядки, поляти със салатен дресинг. Основното ястие е Сен мор де Фосе,любимо ястие в различни вариации на последните двама президенти на Франция. Оригиналната рецепта е свинско бон филе с размарин и сос Фор де Франс,чийто съставки са истинска експлозия от вкусове и аромати, но се пазят в пълна тайна от шеф-готвач Кръстев. Вечерята ще завърши с десерт Ла Рошел, който е съвършена симфония на сладкарското изкуство.

В менюто е включена и чаша искрящо божоле. Цената на куверта е 37 лв. и всеки, който иска да се докосне до френската кулинарна традиция и да се потопи във френската атмосфера, може да закупи в ресторант „Салини“ на Гранд хотел СПА Приморец. За любителите на божоле е предвидена бутилка на преференциална цена от 22 лв.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови