С чаша Божоле Нуво подкрепи французите

За „Новото Божоле" денят е винаги третият четвъртък на ноември.

Тази година датата е 19 Ноември, така че остават три дни до посрещането на новата реколта "Божоле Нуво 2015". Тогава  светът ще посрещне една от най-веселите световни традиции - честването на новата реколта на "Божоле нуво" със задължителната фраза "Новото Божоле Дойде! „Le Beaujolais Nouveau est arrive!”

И точно този четвъртък,почти седмица след касапницата в Париж, светът е длъжен да изкрещи  „Le Beaujolais Nouveau est arrive!” Защото онези, които подклаждат терора на верската непоносимост искат точно обратното, искат да се откажем от своите празници,традиции и културни различия.Искат да се страхуваме и да се заврем в шушоните на ужаса.

Трябва да празнуваме, така както винаги е било...

В Ню Йорк и Маями „Младото Божоле” се посреща с фанфари, а кашоните с вино се съпровождат от тържествен кортеж от шеф-готвачи, яхнали велосипеди. Първите бутилки в света се отварят в Япония, където Божолето се пренася със самолети.

Всички червени вина от Божоле са направени от 100%  Гаме. Не можете да ги объркате, дори преди да не сте ги опитали – свеж, сочен аромат, с апетитна киселинност, още преди да вкусите плодовия полъх.

Как се сервира Божоле Нуво?

Божоле е бутилирана свежест!

Винаги го охлаждайте. Поставете бутилката в хладилника само за няколко минути, докато се охлади на допир.

Експертите съветват да е между 13 – 16 С. 

Езикът Ви ще бъде награден с аромати на плодове и подправки.Поставете бутилката в ледарка, сервирайте Божоле Нуво с леки ястия от месо и френски сирена.

Напълнете чашите и излезте навън.

Не трябва да позволяваме алчни апетити да ни надянат „бурката” на страха и отчуждението докато трупат петролни милиарди.

С чаша Божоле Нуво 2015 светът трябва да излезе на улиците на своите градове, да подкрепи французите в отстояването на общоевропейските наши ценности  и да крещи:

„Le Beaujolais Nouveau est arrive!”

Елате този четвъртък, 19 ноември, при нас в Къщата на виното и потърсете Младото Божоле. Винаги можем да подадем чаша вино на всеки непознат и нека виното да ни отличава от света на ненавист и омраза. По виното ще ни познаеш!

 

Автор Анна Дундакова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови