Празник на сетивата с новото божоле в гранд хотел и СПА Приморец

Празник на всички сетива бе френската вечер на 20 ноември в ресторант „Салини“ в гранд хотел и СПА Приморец.

Изтънченото гурме бе в чест на новото божоле, пристигнало от Франция.

С леко лилавеещия си цвят, с финия си аромат на виолетки, ябълки или боровинки и свежия си вкус младото вино от района Божоле притежава качество, което в родината му се нарича gouleyant - може да се пие на големи, спокойни глътки. И е сред най-сговорчивите вина за съчетаване с храна. Прави се от изключителният сорт гаме, който се отличава с уникален аромат и вкус и дава това леко, плодово, но запомнящо се вино.

За подчертаване на качествата на оригиналното божоле бе приготвено специално меню  от шеф-готвача на ресторанта Ивелин Кръстев. Началото бе салата Сен Пиер, която включва свежи салатки, чери домати, синьо сирене и кедрови ядки, поляти със салатен дресинг.

Основното ястие бе Сен мор де Фосе, любимо на последните двама президенти на Франция. Оригиналната рецепта бе свинско бон филе с размарин и сос Фор де Франс, чийто съставки са истинска експлозия от вкусове и аромати, но се пазят в пълна тайна от шеф-готвач Кръстев. Вечерята завърши с десерт Ла Рошел, който бе съвършена симфония на сладкарското изкуство.

За всички гости, които успяха да си закупят бутилка божоле на преференциална цена припомняме, че това младо вино трябва да се изпие до Коледа. Така че от днес, 21 ноември, ни остават само 34 дни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови