В Русия заменят бургерите с рукавица, а Coca Cola с билкова лимонада

Членовете на Националната кулинарна асоциация на Русия са готови да разработят менюта с технологични схеми, базирани на традиционни руски рецепти за използване в кетъринг вериги, които биха могли да заменят ресторантите на McDonalds, които са затворени в страната.

Това съобщи за ТАСС председателят на асоциацията Анна Жукова.

„Националната кулинарна асоциация на Русия, като един от най-големите профсъюзи на готвачи и заведения за обществено хранене в страната, е готова да разработи руско национално меню и технологични карти за приготвяне на руски ястия за използване в работата на вериги ресторанти, в т.ч. вместо спряна работа в руските вериги McDonalds“, каза тя.

Жукова уточни, че готвачите ще могат да създадат меню с технологични схеми в рамките на три месеца. През последните години експертите обръщат голямо внимание на изучаването и популяризирането на традиционната руска кухня, така че много рецепти ще трябва само да бъдат завършени. Федерацията на ресторантьорите и хотелиерите на Русия и проектът „Гастрономическа карта на Русия“ също участва активно в този процес.

„За гостите на руската верига заведения за бързо хранене, вместо западни боклуци и скучни заведения за бързо хранене, бихме могли да предложим любимите си традиционни сладкиши и палачинки, оригинални руски закуски и салати, добър асортимент от супи и основни топли ястия, приготвени от регионални продукти в модерна интерпретация. 

Например, бургерите могат да бъдат заменени с „рукавица“ - кифличка, разрязана по дължина, вътре в която се поставят различни пълнежи, а вместо кока-кола могат да се приготвят натурални билкови лимонади. допълни Жукова.

Във вторник американската корпорация McDonald's обяви, че временно ще затвори всичките си ресторанти в Русия и ще преустанови всички операции на руския пазар заради събития около Украйна. На 9 март KFC затвори ресторантите си в Русия, а на 10 март американската верига ресторанти за бързо хранене Burger King обяви спирането на корпоративната подкрепа за руския пазар.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови