Вино и археология в шато по пътя към морето

Юлската жега набира скорост и започва да ни става тегаво в отеснелите дрешки.

Облъчвят ни реклами за „он инклузив”-и от всички страни и макар отдавна да сме наясно, че системата „да натъпчем боклуци с боклуци” дълбоко обижда както безсмъртната ни душа, така и иделичната представа за почивка на море,се улавяме да мечтаем за глътка почивка поне за ден-някъде-не тук,но сега и веднага!

Препоръчвам да се качите се на колата и да запрашите към първото попаднало Ви винено шато по пътя за морето.Така не само посоката Ви ще е вярна, но и шансът да се отнесат с Вас като с хуманоид е гарантиран.

Никога не съм имала честта да посетя новото шато ”Братя Минкови” до Карнобат в месността „Терзийски баир”, но се доверявам на колегите, които са го направили и описват пътешествието по следния начин:

„Сградата на винарска изба „Братя Минкови носи духа на Българското Възраждане и уюта на старата градска къща. Изградена е върху живописен хълм, сред великолепните лозя на Карнобатския край. Архитектурата и обзавеждането са издържани в класически ретро стил.

В тази романтична атмосфера се дегустират спечелилите множество награди бели и червени вина. Към тях се поднасят апетитни ястия от националната и световна кухня. Енолозите на избата организират “пътешествия” през различните винени стилове, застъпени в селекциите на избата.

За любителите на приключения е разходката в двата подземни тунела от по 80 м, прокопани под избата. В тях вината на “Братя Минкови” отлежават при естествена температура, в над 6 000 барици от американски и френски дъб.

Местоположението изба „Братя Минкови“ не е избрано случайно. Векове наред в Карнобатския край се е отглеждало най-сочното и ароматно грозде. Възникването на региона пък се преплита с историята на виното по нашите земи. За това свидетелстват разкопките на тракийските могили в околностите на Карнобат.

В специално изградения музеен комплекс към избата са изложени старинни съдове за съхранение на вино и червенофигурни керамики с изображения на бог Дионис от V-IV век пр. Хр.

„Изкачете се на кулата в шатото и погледнете от там гледката на безкрайните красиви лозя. Веднага ще усетите магията,накарала преди повече от век ония трима братя-карнобатлии да изберат именно тук да сбъднат мечтите си.”

Но ако въобще нямате време и да мечтаете за почивка, заповядайте на чаша почивка на мехурчета тази петъчна вечер във Винената къща на Дундакови в Казанлък.

Пенливо вино с натурални плодови аромати и сладък вкус Бабълс Bubbles Tropicello 7.5% Pineapple and Lemon Frizante, Карнобат.

Лятната марка в семейството на Карнобат. Италианският им контрагент Villa Di Vino Italia е поверил маркетинга и дистрибуцията на новата за България марка, станала популярна на остров Корсика и хит сред летните туристи и забавления. Напитка с доказани качества и свежест.

За ценители предложението е глътка Minkov Brothers Le Photographe Rhine Riesling и добре охладен Minkov Brothers Le Photographe Pinot Noir.

Автор Анна Дундакова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови