Енолог от Франция прави майсторски клас в Бургас

Над 40 винарски изби ще участват на предстоящия фестивал на виното в Бургас, който ще се проведе от 30 юли до 2 август.

Това съобщи Илияна Дановска, организатор на WINE FEST BURGAS 2015, цитирана от Фокус.

На феста ще присъства водещ журналист енолог от Франция, който ще проведе майсторски клас на тема совиньон блан в рамките на бургаския фестивал. Неговото обучение ще се проведе на 30 юли от 10.30 часа и всеки, който желае и има билет за вход на изложението, би могъл да види този мастър клас.

 „Енологът всъщност е британец, който е живял дълги години във Франция и 15 год. е работил като търговец на вино. Той е и блогър и световен експерт в дегустацията и по-специално на совиньон блан“, отбеляза Дановска.

По-различното тази година ще е участието на представители на сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти”, които ще предлагат продукти с гарантирано качество и вкус, и ще представят как е най-добре да се съчетае традиционният български вкус с виното.

„Целта е потребителите да се запознаят както с качествата на нашите винопроизводители, така и гостите на Бургас и региона да могат да опитат българския вкус и да видят, че нашите вина са на световно ниво и могат да се конкурират с вносните. Затова имаме и представители на вносни изби, които ще представят вина от Чили, Аржентина и др., за да може да съчетаем българско и вносно вино и всеки да си намери неговото.

 

Интересна част от събитието ще бъде конкурс на потребителите за най-добро вино, който ще се конкурира с конкурс на професионалното жури. „Идеята там е всеки да даде продукт за дегустация, без да се знае сорт и марка вино и така журито и потребителите да обявят своя продукт фаворит. Ще разберем дали мнението на журито и потребителите ще се препокрие и дали ще има пресечна точка“, допълни Дановска.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови