Тодор Байчев, БСП за България, Бургас: Гласувайте на 4-ти април без да се страхувате

Как се отразява ситуацията с Ковид на местния бизнес коментира Тодор Байчев: "Самият Бургаски регион е на практика затворен, не само за работа, но и за живот, тъй като хората вече са напуснали курортните градчета.

Това ще даде едни необратими последици върху региона, тъй като Бургас на практика е деиндустриализиран град и се е превърнал в една огромна спалня. 

Управляващите не желаят да предприемат нужните мерки за насърчаване на туризма. Ние от БСП искахме да се дадат облекчени мерки за издаване на електронни визи за руснаци, както в Кипър - това дава възможност на тези които желаят по-бързо и лесно да пристигнат на своята почивка. 

В Поморие има цял квартал, който е наречен "Малката Москва" и тези хора в момента имат затруднения със своята виза и пристигането си, ние гоним хората, които си харчат парите в България." 

Тодор Байчев, №3 в листата на "БСП за България" в Бургас, гостува в "Предизборното студио" на БСТВ.

На въпроса какво предлага БСП за икономиката в района, Байчев обясни: "Бургаският район може да бъде разделен в три категории - морския бряг и курортите, общините, занимаващи се със земеделие и тези, в които преобладава дърводобива. 

Нашето предложение що се отнася до района е да се направи един хубав път до икономическата зона в Равнец, друго, което предлагаме за общините, където е развито земеделието, да се развива зеленчукопроизводството и овощарството. Идеята ни е да се направи база за търговия, където да могат търговците да преговарят пряко със собствениците на хотели, а не с прекупвачи, които изкупуват продукцията на безценица. 

Що се отнася до общините, занимаващи се с дърводобив, смятаме, че държавата трябва да си влезе във функциите и трябва да започне да се занимава с дърводобив, не е нормално България да изнася суровини под формата на дървени трупи, или пшеница и слънчоглед. До 90-та година в община Бургас е имало 35 производствени предприятия, в момента има само няколко. 

Държавата трябва да създаде условия за инвестиция в бизнеса, трябва да се мисли в перспектива. Наред с благоустрояването и новия асфалт се докара и фалита и глада в Бургас“.

Кандидатът за депутат призова съгражданите си да гласуват на 4-ти април и да не се страхуват: 

"Тези, на които им е омръзнало да бъдат управлявани от безпросветни, от хора потъпкващи демокрацията, унищожаващи икономиката и неглижиращи образованието трябва да ни подкрепят. Който се чувства бургазлия и иска градът да продължи да процъфтява и да бъде съвременен европейски град на 4-ти април трябва да ни подкрепи с бюлетина №4, за да не допуснем четвърто правителство на Бойко Борисов, който ще унищожи държавата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови