В Бургас: Бременна е удряна в корема от партньора си

Жена в напреднала бременност се е оплакала от физическо насилие и е потърсила закрила от институциите в Бургас. тя е подала молба за защита срещу насилника си, който и нанасял удари в областта на корема.

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника. Жената е напреднала бременност.

Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, посочи Искра Делчева пред Нова тв, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас.

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие. Четвърта е подала сигнал за побой в малките часове в сряда.

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото насилие преобладава. 

Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на "Център за превенция на насилието и престъпността".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови