Румънски джебчии дебнат по BG морето 

Румънските джебчии са известни с ловките си кражби през летния сезон в големите курортни комплекси по морето. Оказва се, че част от тях са останали на територията на област Бургас и след края на сезона и извършват обири. 

Само за часове крадците от северната ни съседка обрали възрастен мъж и търговски обект в морския град. Били задържани след като опитали да избягат от полицията. При ареста им полицията установила, че с тях пътува и дете, а в колата им са открити телефонни апарати, които при проверка оказва се са дело на други криминални престъпления. Арестуваните върнали парите и затова били освободени под парична гаранция от 300 лв. 

В ранния следобед в събота, обиграните крадци от Румъния - мъж и жена на възраст около 35 години, си набелязали първо магазин за плод и зеленчук. Крадлата, която взела сумата от около 1000 лв. оборотни средства, и колегата ѝ - много умело подбрали и времето, за да атакуват магазина. 

Румънските граждани обаче не очаквали, че след тях ще има преследвач. Мъжът подал сигнал на телефон 112, като описал двамата крадци. Описал и модела, марката и номера на автомобила, в който те се качили и потеглили. 

"В автомобила са ги чакали още една жена с 4-годишно дете. Впоследствие, предвид подадения сигнал, е създадена организация от дежурната, сформирани са КПП и лицата с автомобила са спрени в град Айтос. При спирането първо лицата се опитват да прикрият нещо като кутия от храна. Колегите са ги видели. 

Впоследствие се установява, че вътре има 4 телефона. В колата са открити още 4 телефона. Общо 8. Направен е обиск, предвид образуваното бързо производсто. Парите към момента не са установени", заяви главен инспектор Георги Илиев, началник на Пето РУ към МВР- Бургас в ефира на Нова телевизия. 

Съмненията на разследващите са, че по време на придвижването към Айтос парите са били предадени на друг член от групата, който не пътувал в автомобила. За един от телефоните е установено, че е откраднат от руска гражданка в Несебър. 

"След като колата е задържана в Айтос се получава сигнал от 92-годишен човек, който се явява в друго районна управление и казва, че станал обект на джебчийска кражба. Мъж и жена са го заговорили и от даденото описание, се очказва, че става дума за хората, извършили кражбата и в зеленчуковия магазин", посочва главен инспектор Илиев. 

От него успели да откраднат 400 лв. Крадците са задържани, детето е било поставено под полицейска закрила. Жената, извършила кражбата на парите от магазина. е с повдигнато обвинение.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови