Киселова: Ако имаше шанс за правителство, Борисов щеше да е кандидат

"Тъй като правителството се избира с обикновено мнозинство, при наличие на по-малко от 240 народни представители 115 гласа ще бъдат достатъчни, за да бъде избрано правителство.

Да кажем, че гласовете може би са 114, тъй като не знаем дали г-н Пеевски ще дойде на работа. Може и г-н Вигенин да знае, че има някого в командировка и затова да е сложил числото 11", заяви специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ накрая ще се стигне до избор между черното и бялото и някои ще подкрепят изцяло, а други категорично ще кажат, че колкото и добри да са кандидатите, няма да получат подкрепа с мандат на ГЕРБ.

"Част от кандидатите, които са по-малко известни, са втори и трети ешелон на ГЕРБ, тъй като те в различни формати на първи, втори или трети кабинет на г-н Борисов са били зам.-министри, т.е. те са работили с титулярите, които в момента са депутати в НС. 

Има няколко кандидати, които са по-публично известни, били са в миналото правителство на ръководни длъжности, т.е. познават администрацията и е търсена симбиоза между хора, които няма да се загубят по коридорите на властта и ще могат да представят по-човешко лице на ГЕРБ", посочи доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея проблемът не е, че част от хората са работили с ГЕРБ, а в модела, който сме наблюдавали 12 години. Тя смята, че ако имаше шанс за правителство, то кандидатът щеше да бъде самият Борисов, а не да се предлага кандидат, за който останалите да си кажат, че няма много недостатъци.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови