Живко Табаков: Да направим така, че Бургас да няма кмет на ГЕРБ

Трябва да направим така, че Бургас да няма кмет на ГЕРБ!

Това заяви днес пред журналисти Живко Табаков, учредител на гражданско обединение БУРГ /Български устрем за развитие на градовете/.

ГЕРБ не трябва да има и мнозинство в Общинския съвет, допълни той.

Гражданското обединение БУРГ направи своята заявка за предстоящите местни избори. Платформата ще има и кандидати за общински съветници, има и готов кандидат за кмет. Той обаче няма да бъде издиган на всяка цена. Затова и от организацията започват преговори с почти всички политически сили. 

Засега от плановете за разговори са изключени „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Причината е, че двете партии в момента управляват заедно с ГЕРБ, компромис, който от БУРГ категорично не приемат.

От БУРГ си дават срок до 8 септември, за да приключат с преговорите с останалите политически сили. Разговори ще се водят с „Изправи се“, „Движение 21“, АБВ, Възраждане, ИТН, „Ние идваме“.

„Готови сме да се явим на избори и в коалиция с други партии, но можем да го направим и самостоятелно. За нас е важно да знаем, че и в Общинския съвет ще имаме достатъчно широко представителство, за да не бъде ГЕРБ управляващата сила“, обясни още Табаков. 

Съоснователят на БУРГ адвокат Николай Стоилов допълни, че в платформата ще се търси широко представителство на младите хора, които търсят своето място в политическия живот на Бургас.

По-рано днес БУРГ презентира голяма част от своята платформа и визията за развитие пред членове и симпатизанти в една от конферентните зали на хотел „България“.

На срещата присъстваха общинските съветници Мария Табакова и Костадин Андонов, представители на политическите структури на „Движение 21“, „Изправи се“, ДБГ.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови