Българите заляха Одрин за празниците, хотелите са пълни

Търговските алеи и ресторантите в турската провинция Одрин са наводнени от чести посетители от другата страна на границата, които се стичат в града, за да посрещнат нуждите си, а резервациите в местата за настаняване са достигнали своя връх в навечерието на Нова година.

Българите обикновено купуват всичко - от храна до дрехи, когато се отправят към северозападния град. Известно е, че пикът на пристигащите е в петък и през почивните дни.

Тенденцията, съчетана с нощувките, превърна българите във важен източник на приходи за местните търговци, ресторанти и къщи за гости.

Пристигащите рязко се увеличиха, след като в края на юли влезе в сила регламент, позволяващ на българските граждани да влизат в Турция само с лични карти.

Очаква се посещаемостта от България да набере още по-голяма скорост през следващите дни, тъй като се твърди, че много българи са резервирали стаи в града, където планират да останат за новогодишните празници.

"Българските граждани ще останат в Одрин в новогодишната нощ. Нашите колеги потвърдиха, че има голямо търсене и хотелите са почти напълно резервирани", заяви пред информационна агенция "Илас" (IHA) Бирхан Дидин, служител в хотел.

Бурак Кансевер, управител на ресторант в Одрин, също подчерта безпрецедентния интерес от страна на българските граждани. "Отделихме 10% капацитет за български граждани в заведението ни (за новогодишната нощ) и той вече е резервиран"./БГНЕС

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови