Кроношпан разширява производството

РИОСВ-Бургас ще решава дали да прави оценка за въздействие върху околната среда

Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас ще преценява необходимостта от ОВОС /оценка за въздействие върху околната среда/ на разширяването на производството на Кроношпан.

Това става ясно от входираната в екоинспекцията документация на 

инвестиционно предложение „Увеличаване на производствения капацитет на линия за производството на плочи от ориентирани дървесни частици (OSB) на площадката на „Кроношпан България“ ЕООД“. 

„Инвестицията представлява разширение на обекти, попадащи в обхвата на Приложение № 2  на Закона за опазване на околната среда и съгласно чл. 93, ал.1, т.2 от същия закон подлежи на процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда“, съобщиха от РИОСВ-Бургас.

Теренът, предвиден за реализация на разглежданото инвестиционно предложение не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии и в границите на защитени зони от Екологичната мрежа Натура 2000 по смисъла на Закона за биологичното разнообразие. Най-близо е разположена границата на защитена зона BG0000273 “Бургаско езеро” за опазване на дивите птици.

Текст и снимка burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови