Издирването на изчезналите рибари в нова посока: Търсят къде са им мрежите

 

Издирването на изчезналите рибари в Мандренското езеро днес ще бъде съсредоточено около мястото, където бяха открити рибарски мрежи.

Призовават се доброволци да се присъединят към акцията по търсенето на мъжете. Проливният дъжд и силният вятър в Бургас усложниха в последните часове операцията, но въпреки това лодки и дронове обследват водоема, съобщи БНТ.

След намирането на лодката на двамата рибари, днес спасителните екипи тръгват по нова следа. Константин Дамянов, началник отдел в ИАРА-Бургас: "Към момента имаме информация само, че там, където са изчезнали са намерили една мрежа, но там където е намерена лодката, в този район не са намерени мрежи".

Валентин Иванов, водолаз към РДПБЗН-Бургас: "При положение, че ги нямаше, където открихме лодката, вчера извършихме водолазен оглед, сега предположенията се, че е възможно да са там, където са мрежите".

Иван Връбчев, капитан: "Аз имам и сонар на лодката, пускам и дава от дъното и повърхността и ако има нещо от дъното до повърхността, сонарът го отчита. Но има само дъно, няма друго. Дъното е равно, тиня".

Операцията по издирването има нужда от доброволци по суша.

Веселин Василев, дирекция "Управления при кризи" към Община Бургас: "Да ги прикрепим към дали издирвателна група по брега на езерото или с автомобил някъде, ако се наложи да се придвижи".

От 1 ноември нощният риболов е забранен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови