Архитектите в Бургас избраха арх. Емил Бурулянов за свой председател

Арх. Емил Бурулянов е новият председател на Бургаското дружество на Съюза на Архитектите в България. Той беше избран от гилдията, която му повери 4-годишен мандат. 

Арх. Бурулянов пое поста с ясни послания за иновативни решения в сектора и повече публичност за работата на една от най-авторитетните и именити професии. 

Членовете на Съюза традиционно са градивен коректив за градските пространства, а сега заявяват още по-активни позиции свързани с облагородяването на населените места в общината и посоката за нейното развитие. 

Арх. Бурулянов има 3-годишен административен опит като главен архитект на Община Бургас и като председател на постоянните комисии по реклама и преместваеми обекти към Общинския съвет на Бургас. Той е  единствения бургаски носител на националната награда „Архитектон“ като Архитект на годината, Бург на годината, многократно награждаван на архитектурни форуми, съосновател на творчески работилници по сложно моделиране и дизайн. 

Новият председател на архитектите е известен с международния си опит и нетрадиционните идеи за градско развитие. 

Сред проектите на архитектурното му бюро са Експозиционният център „Флора“, сградата на Планетариума до Морска гара, високотехнологичният корпус на Компютърната гимназия, новият корпус на СУ “Св.св. Кирил и Методий“, блоковете с рисунък на платна по бул. „Демокрация“, различни и разпознаваеми умни градски мебели и модернистични инсталации.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови