Ето отличниците на бургаския бизнес /снимки/

Бургаската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи годишните си награди на изискан коктейл снощи в хотел България. 

Гости на събитието бяха областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, кметът на Община Бургас Димитър Николов, генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, заместник-областни управители, заместник-кметове на Община Бургас, управители на фирми, представители на неправителствения сектор, висшите и средни учебни заведения в града, ръководители на държавни и общински институции. 

"Продължаваме вече вековната традиция да бъдем полезни на бизнеса в Бургас и областта. За изминалата година разширихме услугите, които предлагаме на фирмите. Успяхме да запазим и цените на тези услуги, които пряко се изпълняват от нас. Нашите членове продължават да получават и безплатни, както и на преференциални цени", каза пред своите гости председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Тодор Демирков. 

"Търговско-промишлената палата в Бургас е сред най-дейните в страната, участва и работи по много проекти. Всички ние живеем в трудно време, връхлетяха ни много кризи. Давам си сметка, че тези кризи промениха бизнес средата, създадоха доста проблеми, но искам да поздравя всички за усилията, които полагат, за да ги разрешим. Бъдете все така упорити и нека имаме по-добра 2023 година", каза в обръщението си областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова. 

"Използвам възможността да съобщя, че Община Бургас има още доста свободни терени в индустриалните зони, на ниски цени. Заповядайте, за да поговорим за съвместни проекти. Ние сме отворени, най-вече към местния бизнес. За нас ще бъде чест и привилегия да предоставим първо услуги на местния бизнес. Разбира се, и на международни компании. Бургаският бизнес е жилав, гъвкав и находчив, затова и вярвам, че няма криза, която може да го уплаши“, посочи кметът на Бургас Димитър Николов. 

За събитието по връчването на годишните си награди, Бургаската търговско-промишлена палата получи и поздравителен адрес от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. На наградените беше връчена статуетката, дело на бургаския скулптор Атанас Стоянов, както и почетни грамоти. 

Носителите на годишните награди на БТПП за 2022 година 

• За успешно разрастване на бизнеса, създаване на нови работни места и по повод 20-годишнината на фирмата, почетна статуетка получи “Бошнаков“ ЕООД. 

• За създаване и внедряване на иновативни технологии в хранително вкусовата промишленост и добри финансови резултати със статуетка беше отличено и акционерното дружество “Сидоренко Холдинг“.

• За принос в утвърждаването на Бургас като важен производствен център и привличането на местни и чужди инвестиции, статуетка се присъди на “Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД. 

• За изпълнението на проект по ОП "Околна среда", включващ доставка на 56 електрически автобуса за общинската транспортна схема, почетна грамота беше присъдена на общинския превозвач “Бургасбус“ ЕООД. 

• За внедряването на редица цифрови технологии в обучителния процес и добра връзка между образованието и бизнеса, почетна грамота беше връчена на Търговската гимназия в Бургас. 

• За обективното отразяване дейността на Бургаската търговско-промишлена палата с почетна грамота беше отличен и бургаският новинарски сайт gramofona.com.

• През тази година палатата отличи и личност, допринесла с работата си развитието на областта. Почетната грамота беше връчена на управителя на "Нурсан отомотив" ЕООД Ерол Яваш.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови