Издирваните чужденци засечени в Слънчев бряг

Търговец от Слънчев бряг е подал сигнал до МВР, след като на запис от охранителната камера в магазина си е видял мъж и жена, които му заприличали на издирваните чужденци, за които се появи противоречива информация за връзки с Ислямска държава или фалшиициране на документи. 

Златомир Николов обясни пред "Здравей, България" на Нова ТВ, че заедно с негов колега от магазина са разглеждали записи от охранителните камери и смятат, че приликата е много голяма.

Записът от Слънчев бряг е от 8 август, от 23:17 ч.

Жената е говорела английски на не много добро ниво. Били са компания от няколко човека, които са говорили помежду си на език, звучащ като румънски. "Подали сме сигнал към органите на реда", обясни Златомир Николов.

Според съобщение на МВР отпреди два дни обаче личните карти на двамата чужденци, разпространени онлайн, са недействителни. Първоначално снимките, за които се твърдеше, че са на французойка от ирански произход и румънец, бяха разпространени заедно с информация, че двамата чужденци са свързани с "Ислямска държава". В оициално съобщение от МВР и от прокуратурата тази информация бе определена като неточна интерпретация.

Успоредно с това обаче хотелиери и търговци от Слънчев бряг съобщиха пред медиите, че представители на органите на реда са проверявали за информация за двамата чужденци и са им показвали техни снимки.

Коментари   

#1 .......... 11-08-2015 12:24
V slunchev brqg kakvo li ne stava
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови