Вижте пожара до Ханска шатра /видео/

150 декара и конюшна с три коня погълна огънят

ВИДЕОКЛИП ОТ ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК!

Огромен пожар се разрази до Слънчев бряг в близост до Ханска шатра.

Сингалът за запалването в гористата местност е получен в 14.14 ч в Районно управление – Несебър.

Към мястото на инцидента веднага са ее отправили два противопожарни автомобила с шестима огнеборци, но впоследствие са изпратени още 4 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие.

Действията на пожарникарите по локализиране на огъня са били затруднении от високите температури и отривистите пориви на силния вятър. Пожарът се е прехвърлил към намираща се в близост до Ханска шатра конюшна, като е изгорил три коня и паркиран лек автомобил.

Усилията на огнеборците са насочени към неутрализиране възможността пожара да се прехвърли към сградите на комплекс «Съни Бийч Хилс», разположени в близост до огъня.

Съдействие оказват служители от Държавно горско стопанство – Несебър, община Несебър и доброволчески отряд. Общо 6 противопожарни екипи са успели да потушат огнената стихия към 14.40 ч.

Пътният трафик по главен път Бургас – Варна все още е затруднен поради задимяване на района. Три полицейски автопатрули от Районно управление – Несебър подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. От сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка, като не се предприемат рискови маневри.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови