Конфискуваха 52.5 кг риба от уличен търговец

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Над 63 кг хранителни продукти са конфискували инспекторите на БАБХ-Бургас по време на проверките във връзка с Никулден. Това съобщи д-р Етери Затикашвили, директор на дирекция „Контрол на храните”.

 

52.5 кг риба са иззети от уличен търговец в Царево, уточни д-р Затикашвили. Съставен му е акт по чл.12 от Закона за храните – за липса на регистрация за търговия с храни.

Общо 4 са издадените актове, при извършени 96 проверки във връзка с празника на рибарите. Инспектирани са 15 супермаркета, 15 специализирани магазини за риба и 17 по-големи заведения. Освен акта на уличния търговец в Царево има още три. Един е за неспазване на хигиенните изисквания, друг - за невъзможност за проследяване на храните, а третият - за неспазване на нормативнии изисквания към храните. За по-малките и несъществени нарушения и несъответствия сме издали шест предписания. 

При проверките през седмицата са бракувани 10 кг замразени зеленчуци, 780 г трайни сладкарски изделия, заради изтекъл срок на годност. Интензивните проверки на Областна дирекция на БАБХ-Бургас преди празниците продължават.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови