60 монтьори ще кърпят оградата по границата

Представители на вътрешното министерство и министерство на отбраната направиха оглед на възпрепятстващото съоръжение на българо- турската граница в района на Елхово. Главният секретар на МВР Петър Тодоров призна, че оградата е направена по начин, който позволява нейното преодоляване изключително лесно, съобщи БНР. В момента се работи по техническото обезпечаване на съоръжението.

Сензорни линии и термо-видео системи ще бъдат разположени по цялата дължина на съоръжението, уточни главен комисар Петър Тодоров. Модернизирането и ремонта предстоят, поръчките и доставките на нова техника са в напреднала фаза, но ролята на съоръжението е второстепенна.

"Границата не се пази от възпиращото съоръжение, а се пази от служителите, които са тук - гранична, на полицията, на жандармерията, военнослужещите. Те са хората, заедно с техниката, които охраняват бълргарската граница."

През миналата година от служителите на Гранична полиция Елхово са предотвратени 164 000 опита за незаконно влизане в страната, посочи директорът на гранична полиция Росица Димитрова. Тя уточни че от началото на годината в елховската дирекция са назначени специалисти, които ще се грижат за поддръжката на оградата.

"Това са монтьори, те са 21. Предстои назначаването на 39", уточни Димитрова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови